Lazerle Leke Tedavisi
Sanıldığının aksine, günümüzde ve dünyada kozmetik uygulamalar ile sadece ileri yaştaki kişiler ve kadınlar değil, tüm yaş grupları ve erkekler de ilgilenmektedir. İnsan ömrünün uzadığı çağımızda tüm insanlar daha genç ve sağlıklı kalmak isterken, cilt sağlıklarına da en fazla önem vermektedirler.
Melanin cildimize rengini veren ve deride bulunan bir pigmenttir. Melaninin yüksek miktarlarda ve belli bölgelerde toplanarak cilt lekeleri oluşturması çeşitli sebeplerden kaynaklanır. Bu lekelerin bazıları doğumdan itibaren vardır. Bir kısmı yaşın ilerlenmesi sonucu oluşur, bir kısmı ise güneşin cildimize verdiği hasardan kaynaklanır. Bazı durumlarda bu lekeler sadece yüz bölgesinde değil, dekolte olarak tabir edilen bölgelerde, omuzlarda, sırt bölgesinde ve ellerde de oluşabilir.
Lekelerin tamamı ileri yaşlarda oluşmaz. Örneğin çiller de birer lekedir ve yaştan bağımsız olarak oluşabilir. Bazı tip lekeler doğuştan ortaya çıkmıştır ve zaman içinde büyüme gösterir. Gebelik sonucu bazı kadınların yüz bölgesinde melasma veya gebelik maskesi adı verilen lekeler de görülebilir.
Leke Tedavisinde Hangi Lazerler Kullanılır?
Lazerle leke tedavisi uygulanması esnasında lazer enerjisi, yoğun şekilde melanin içeren hücreler tarafından emilirken, diğer normal cilt renginde olan hücreleri etkilemez veya bunlar üzerindeki etkisi çok azdır. Cilt yenileme ve leke tedavileri kliniğimizde Q switched Nd:Yag adı verilen lazer sistemleri ile gerçekleştirilmektedir ve bu sayede gelişmiş lazer üretim teknolojileri ile geniş tedavi seçenekleri sunulmaktadır. Q switch lazerleri ile sadece leke tedavisinde değil, cilt yenileme, gözenek sıkılaştırma, orta yaş kırışıklıklarının giderilmesi işlemleri ile karbon peeling ve dövme silme uygulamaları da yapılmaktadır.
Lazer ile Tedavi Edilebilen Lekeler
- Yaşlılık lekeleri
- Güneş lekeleri
- Çiller
- Gebelik maskesi (Melasma)
- Doğumsal lekeler (Ota nevus)
- Yara izlerine bağlı lekeler
- Bazı ben(nevüs) tipleri
Lazerle Leke Tedavisi için Kaç Seans Gerekir?
Lazer ile leke tedavilerinde uygulanacak olan seans sayısı muayene sonucu belirlenir. Örneğin çiller, yaşlılık lekeleri ile güneş ışınlarına maruz kalma sonucu ortaya çıkan lekeler genellikle 1-2 seansta tedavi edilirken, doğumsal lekeler ve gebelik maskeleri gibi lekelenmelerde daha fazla seans uygulamak gerekir.